DERSLERİMİZ BAŞLAMIŞTIR.
DETAYLI BİLGİ İÇİN :
mahfesığmaz mh. 79097 sk. Bilge sitesi C blok zemin kat
polisevi kavşagı cıvarı
tlf:0-322-233 01 09

30 Mart 2010 Salı

ADANAMIN YOLLARI TAŞTAN 2






Tarihi büyüksaat
Hanımın Çiftliği'nin bazı sahneleri büyüksaat çevresinde çekiliyor.
19. yüzyılda büyüksaatin bulunduğu mevkii kentmerkeziydi.Yüksekliği 32 mt. olan kule 1882 yılında tamamlanmıştır. 1920'de Adana'nın işgali sırasında tahrip olan saat mekanizması 1925 yılında Almanyadan getirilen yeni mekanizmayla yeniden onarılmış ve çalışmaya başlamıştır.

Sabancı merkez camii
52.600 metrekare alan üzerinde kurulmuş olup 6.600 metrekare kapalı alana sahip olan camii 1998 yılında Türkiye Diyanet Vakfı ve Sabancı Vakfı ortaklaşa yaptırmıştır. Camii 28.500 kişiye sağlayabildiği ibadet imkanı ile Balkanların Ortadoğunun enbüyük camii olma özelliğine sahiptir.
Seyhan ırmağı kenarında görkemli bir yapıya sahip olan 6 minareli 32 metrelik anakubbesi sekiz fil ayağı üzerine oturmaktadır.
Camide bulunan hat eserlerinin tamamı Hattat Hüseyin Kutlu'ya aittir.Kıble cephesinde bulunan 4 adet pano büyüklük bakımından dünyada ki en büyük camii panolarıdır.

27 Mart 2010 Cumartesi

HARİKA ÖRGÜ ÇİÇEKLERDEN BUKETLER








www.arquivofloresfolhasefrutas.blogspot.com

arkadaşlar bu sitede çok güzel örgü çiçekler var.Umarım bakarsınız,ben çok beğendim.Bir kaçını denemek istiyorum.Umarım başarabilirim.
Örgüyü yeni öğrenmeye başladığımı söylemiştim tığ işinide uzun süredir yapmıyordum. Son yıllarda ağırlığım boyama ya kaydığı için fazla tığ işide yapamadım. Ama burdaki buketlerden mutlaka yapmam lazım.
Çoooook beğendim umarım sizlerde beğenirsiniz.

SERGİ SLAYT GÖSTERİSİ




Geçen yıl ders verdiğim TÜRK KADINLAR BİRLİĞİnde yıl sonu sergisi düzenledik ve büyükşehir belediyenin tiyatro fuayesinde sergiyi gerçekleştirdik.Bir hafta açık kalan sergide çok güzel geri dönüşümler aldık.Kursiyerlerin ürünleri satıldı,yeni siparişler alındı.Yaptıkları işler beğenildiği için kursiyerlerde mutlu oldular.Bir çoğu ilk defa boyamaya katılmıştı ve yapamayacaklarını düşünüyorlardı.

Kurdela nakışı havlular,yastıklar,örtüler çalışıldı.Ama hepsini görüntüleyemedim. Ahşap seramik polyester ürünlerle çok güzel aksesuarlar yapıldı.

Yorgunluğumuz nasılda fotoğraflara yansımış.Benim minik kuşumda ne pozlar verirmiş.

Resimlerin bazıları nedense tersyüz olmuş.

26 Mart 2010 Cuma

EYVAH MİSAFİR GELİYOR!


Resim olarak mutfakböcügünün logosunu kullandım umarım bana kızmaz.

www.mutfakbocugu.com

Kimi misafir haberli gelir.Onları ağırlaması kolaydır.Asıl zor olan habersiz yada zamansız gelen misafiri ağırlamaktır.Evde oturan bayanlar bile böyle bir baskın anında ne yapacağını düşünürler ki çalışan bayanlar ne yapsın?

En basit yolu ya iyi bir restauranta götürmek yada sipariş etmektir.

Ama eskiler ne demiş:Güneşe kar,hazıra dağ dayanmaz.

Bizde tedbirimizi önceden alıp ani baskınlara karşı hazırlıklı olmalıyız.Ve bunu en ucuz şekilde yapmalıyız.

BİRİNCİ ŞART:

Evde malzeme açısından hazırlıklı olmak.

Benim mutfakta vazgeçilmezlerim vardır.Bittiği an yerine yenisi konulmalıdır.Hatta mümkünse yedekli olmalıdır

Bunlar:

Pasta,kek,börek için un

Milföy hamuru,yufka(ben yufkaları 2'li paketlerle derin dondurucuda saklıyorum.)

Yağlar(margarin,sıvı,zeytinyağ)

Toz şeker(artık herkes küp şeker kullanıyor ya)

Vanilya,kabartma tozu,karbonat,kakao

Baharatlar(evden eksik olmamalı)

Yumurta ve süt (mutlaka evde bulunmalı)

Peynir (lor,beyaz peynir,kaşar)

Yoğurt

kuru ve yaş maya

Bakliyatlar(özellikle bulgur)

soğan,patates(mutfakların vazgeçilmezleridir.)

Yeşillikler(mevsimine göre taze soğan,marul,maydanoz,nane gibi salata malzemeleri)

Limon

Mevsim sebzeleri

Et ,tavuk(Günümüzde et pek dolaplara girmiyor ama)

Mevsiminde derin dondurucuya atılmış sebzeler de çok önemli.Ben biberleri közlüyorum veya kızartıyorum.5 dakikada eriyor derin dondurucudan çıkınca
Patlıcanlarıda közleyip temizliyorum tek kullanımlık paketler halinde hazırlıyorum.

Sizin eklemek istediğiniz malzeler varsa yorumlarınızda bildirin bizlerde faydalanalım.

İKİNCİ ŞART

Eti , tavuğu hazır tutmak.Nasıl mı?

Özellikle çalışan kadınlar için çok önemli bir husustur.Önceden hazırlanıp buzdolabına bırakılan et zamandan tasarruf ve çabukluktur.

Kemikli etin suyunu çıkarmak için ben nohutla beraber haşlıyorum ve çorbalar ve yemekler için daha pratik oluyor.Nohutu ayrı,etsuyunu ayrı çözdürmem gerekmiyor.

Kuşbaşının bir kısmını soğan ve maydanozla birlikte soteliyorum,bir kısmını çiğ olarak paketliyorum.

Kıymayı da aynı şekilde birer yemeklik ayırıyorum,Bir kısmını soğanla kavuruyorum,bir kısmını da çiğ olarak paketliyorum.

Tavuğuda aynı şekillerde hazırlıyorum.Büyük kolaylık oluyor.

ÜCÜNCÜ ŞART

Tabiki biraz da yemek bilgisi şart.

Gerçi şimdi internetten her bilgiye kolayca ulaşabiliyoruz.Annelerimize bir yemek nasıl yapılırdı diye telefon açma devri kapandı artık.Nette her yemeğin her ülkenin yemeklerini öğrenip yapabiliyoruz.

Mutfağın diğer bir vazgeçilmezi bana göre bir not defteridir.Eksikleri yazmak yada tv den duyduğumuz veya gazeteden okuduğumuz bir püf noktasını kaydetmek için.

25 Mart 2010 Perşembe

ÖRGÜLERİM




Birde örgülerim var.Bu sene örgüye takmış durumdayım.Yün aldığım yerde ders te veriyorlar bende orda öğreniyorum.Normalde örgü biliyorum ama farklı modeller ve yaka kol kesmesi gibi örgünün can damarını bilmiyorum.Onları öğreniyorum.Aysun hoca sağolsun sabırla öğretiyor.Üstelik ben solağım bazı modellerde yön değişiyor zorlanıyorum falan ama napalım.Henüz örgülerimi fotoğraflıyamadım fotoğrafını çektiklerimde parlak çıktı. İlk fırsatta fotoğraflarını çekeceğim.Ama şimdilik bu fotolarla idare edin.

GÜN YETMİYOR







Şu aralar o kadar çok şeyle uğraşıyorum ki hangi birine yetişeceğimi şaşırdım.Siparişlerim var ama henüz gidip alamadım bile.Seramikten salon takımı üstelik taşlı çalışacağım ve henüz nasıl dizayn edeceğime karar veremedim. Polyesterden meleklerim var boyamam gereken. Yaz geliyor artık balkonlar şenlenecek melekler balkona asılacak, kuş evleri yerine asılacak.Galvaniz suluklarla çiçekler sulanacak.

meleğim benim


Bu şık melek sevgili Sibel ablanın evini süslüyor.Polyesterden yapılan melek kısmın üstündeki tabak camdan.Yaldız veya gümüş renklerinde boyamak istemediğim için renklendirdim çok ta hoş oldu.

20 Mart 2010 Cumartesi

MAVİLİM






MİNİK KUŞUM HASTA




Bu hafta minik kuşum (kızım) hasta ve çocuklar hasta olunca çok nazlı oluyorlar. Havalar güzel ya okulda eskimo tarzı dondurma yemiş ve doğal olarak üşüttü. Hafta sonları havuza gidiyordu ondan korkuyorduk üşütüp hasta olacak diye ama işte dondurmadan oldu.Okulun yüzme takımında her hafta sonu çalışmaları var ve tam gün ortasında öncesinde ve sonrasında hiç bişi yapamıyorum.Gün bitiyor.Onun için nete de giremiyordum bu hafta hasta olunca yüzmeye de gidemedi.Evde dinleniyor.Bende siteme bir şeyler ekleyim dedim.

17 Mart 2010 Çarşamba

ADANAMIN YOLLARI TAŞTAN


Tarihi Taşköprü ve arkada HiltonSa Oteli



Bu köprünün Türkiye'de su üzerinde ki en uzun köprü olduğunu söylüyorlar.


www.hayatintatliheyecanlari.blogspot.com
Daglar kızı hafta sonu Adana ya 5 aylık biricik tatlı kızı ve ailesiyle gittiğini ve çok begendiğini anlatmış. Bir Adanalı olarak şehrimin beğenilmesi çok hoşuma gitti.Doğru yerleri gezmiş doğru yerde Adana kebap yemişler.Ama Adana'yı bilmeden gelenler kendilerini çarşının ortasında buluyor çünkü havaalanı ve otogar şehir merkezine çok yakın tek vasıtayla şehir merkezinde oluyorlar ve tabiki kendilerini birden bir hengamenin içinde buluyorlar.Onun içinde Adana'nın çok kalabalık ve gezilecek yeri olmayan şehir gibi görüyorlar.
Beyaz Gelincik dizisi çekilirken Adananın gerçek yüzünü gösterdi.Şimdi de Hanımın çiftliği çekiliyor ve yine tarihi yerleri gösteriyor.
Umarım sizlerde Adana'yı beğenirsiniz.Adanamın tarihi yerlerinin resimlerini yüklemeye devam edeceğim.

Hamileler ve yeni doğum yapan bayanlar Dağlar kızı'nın blogunu takip edin bence yaşadıklarını anlatıyor.Hamileliğinde ve sonrasında yaşadıkları size yol gösterir nitelikte.Benim minik kuşum büyüdü 8 yaşında artık ama yine de onu okumaktan zevk alıyorum.Çünkü o dönemde yaşadıklarımı hatırlatıyor.Güzel zamanlardı...

ESKİ SAKSIM YEPYENİ OLDU

 

 
Posted by Picasa


Eski saksıyı yeniden boyayıp bu hale getirdim.Evde eskiyen yapma çiçekleride yıkadım ve yeniden boyayıp vernikledim ve saksının içine yerleştirdim.

TAKILARIM 2








Kullanmaktan büyük zevk aldığım takılarımdan bir demet daha.O kadar çok takı var ki renk gruplarına göre resimledim.Diğerlerinide zaman içinde yayınlarım artık.Tabii sipariş yaptığım takılarda var.Digital fotograf makinesine geçmeden önce eski tip makineyle çektiğim resimlerim var.Onları cd ye taratmam lazım inşallah onlarıda yayınlaya bilirim.

16 Mart 2010 Salı

TAKILARIM





İLK YAPTIĞIM TAKILARIM


Seneler önce takı yapmaya başladığımda ilk yaptığım takılardı.Artık kullanmıyorum ama kimseye vermeye de kıyamıyorum onun için saklıyorum.Kırmızı bağlamalı ilk yaptığımdı,o kadar hoşoma gitmişti ki herkese yapıp vermiştim.

10 Mart 2010 Çarşamba

3'lü seramik takım

 
Posted by Picasa

Altın rengine boyadığım bu takımda kabartma olan yerleri savaroski taşları ile süsledim.Çok hoş oldu.Bu taşlar her yere yakışıyor.Öyle değilmi?

PANOLAR

 
Posted by Picasa

Bu panolarda altın rengine boyandı.Ve yerini aldı duvara asıldı.

SAVAROSKİ TAŞLI SERAMİK TABAK

 
Posted by Picasa

Bu tabağı geçen yıl arkadaşım Aslı için yapmıştım.Altın ve gümüş savaroski taş kullanarak yaptım.
Sizce nasıl olmuş?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails