DERSLERİMİZ BAŞLAMIŞTIR.
DETAYLI BİLGİ İÇİN :
mahfesığmaz mh. 79097 sk. Bilge sitesi C blok zemin kat
polisevi kavşagı cıvarı
tlf:0-322-233 01 09

30 Haziran 2010 Çarşamba

KÜÇÜK İŞLER





Hep büyük parça çalışmaktan yoruldum ve ara vermek istedim bunlarda o arada çıktı.
Küçük kutu evde vardı ve boyanmayı bekliyordu(diğerleri gibi)
Crokodil çatlatma yaptım ve üstüne onestroke uyguladım.
crokodil çatlatma: boyanın üzerine çatlatma 1 kalın bir tabaka halinde sürülür ve bal kıvamına gelince (yani hafif dokununca elde bal kıvamı gibi hissedeceksiniz)üst kat boyası sürülür.Bu şekilde iri çatlaklar oluşur. 
Kuş evi siparişim vardı onlarda arada çıktı.Ortada görünende mumluk
Kuş evlerini de açık renk boyayıp üzerine onestroke çalıştım.
Daha önceki kuş evlerime bakmak istersenizhttp://nestug.blogspot.com/2010/03/gun-yetmiyor.html buraya tıklamanız yeter.

29 Haziran 2010 Salı

KIZIMIN BLOĞU


Sevgili biricik kızımda kendine blog sayfası açmak istedi.
Ben de onu kıramayınca böyle bir blog çıktı ortaya.Aslında okula devam ederken açıldı bu blog ama derslerinden dolayı izin vermedim fazla zaman geçirmesine bilgisayar başında.
Kendi için önemli olan, sevdiği, kızdığı şeyleri ,gezdiği yerleri yazacakmış.İlerde geriye dönüp baktığında onun için iyi olur düşüncesiyle tamam dedim.
Tabii herşey benim kontrolümde gelen yorumlar,yazdığı yazılar gibi.Resim eklemeyi henüz bilmediği için onuda ben yapıyorum zaten.Yazdığı yazılarda benim kontrolumden geçtikten sonra yayınlanıyor.Ama yazım şekline kelimeleri doğru yanlışına bakmadan sadece yazdığı yazıyı kontrol amaçlı oluyor bu.Çünkü kendini , kendi kelimeleriyle ifade etmesini istiyorum.
Sizlerden ricam onunda izleyicisi olmanız.Çünkü bana sorup duruyor 'benide izleyen olacakmı 'diye?

25 Haziran 2010 Cuma

KAPLUMBAĞA SALATASI



Geçen haftasonu gelen misafirlerime bu kaplumbağa salatasını yaptım.

Çocuklar bayıldılar (tabii ki görüntüden dolayı).Çocuklar hayvan figürlü yiyeceklere bayılıyorlar nedense,bende kızım için sürekli yeni şeyler deniyorum.

Kaplumbağanın gözünün aslında tane karabiber olması gerekiyordu ama bende olmadığı için çörekotu kullandım onun içinde gözü şaş oldu :))))

Yapmak isteyenler tarif için tık tık

23 Haziran 2010 Çarşamba

YİNE SAKSI BOYAMA








Yine saksı boyama, bu sefer ayçiçeği kullandım.Sarı tonlarında istenmişti bendeyakışacağını düşündüğüm için bu peçeteyi kullandım.Tabii daha önce fotoğrafladığım ayçiçeği resimlerinide ekledim.
Bu blogspot ayarları değişmişmi nedir bir türlü resim ekleyemiyorum.çıldırıyorum resmen eski hali daha iyi idi. http://nestug.blogspot.com/2010/06/saksilar-boyandi.html burda daha önce çalıştığım benzer saksılar var. Onestroke çalıştığım saksıda burda
Bu blogspot ayarları değişmişmi nedir bir türlü resim ekleyemiyorum.çıldırıyorum resmen eski hali daha iyi idi. Eklediğim resimlerin herbiri bir yerde bağlantı ekleyemiyorum zorla bişiler yapıyorum.Sorun bendemi yanlızca acaba?????????Yazacağım şeyleri bile unuttum şu resimleri düzenleyim derken
Birileri yardım etsiiiiiiinnnnnnnn....................






12 Haziran 2010 Cumartesi

100 KAT VERNİKLİ ŞIMARIK TEPSİ




Şımarık tepsiye sürekli kullanılacağından dolayı hem leke olmasın hem kolay temizlensin diye 100 kat vernik döktüm.Tepsi büyük olduğu için iki adet 100 kat vernik gitti.Tepsiyi lacivert boyadım ve içini iki renk yapıp ortaya gelecek şekilde onestroke çalışması yaptım.
Bu tepsiyide geçen sene dernekte yapmıştık.Şerife ablanın kahvaltı tepsisi....

PEÇETE HALKASI





Beyaz peçete halkasına ihtiyacım vardı.Piyasada satılanları beğenmediğim için kendim yapmak istedim.Bu işin de bu yanı var kendin yapınca para verip almak zor geliyor.
Herkeste olan bende olmasın diyorsun sadece bana ait olsun benim olsun...
Ben o tipitiplerdenim.Kıyafetlerimi bile butik tarzı yerlerden alırım.Öyle büyük magazalar markalar falan beni açmaz.Çok hoşuma gitmesi lazım magazadan alırken.
Geçen sene çok beğenerek ve çok para vererek aldığım bir gömlek bir hafta sonra Kızılay dağıtmışa döndü heryerde herkesin üzerinde aman Allahım bu ne diyerek kaldırıp attım.Olamaz böyle bişi ama aynı kumaşın gömleği,eteği,elbisesi herbişeyini yapmışlar.
Neyse işte böyle onun için bende herşeyimi kendim yapar oldum.

10 Haziran 2010 Perşembe

GOOGLE KISITLAMASINA KARŞI BLOG YEDEKLEME



Merhaba sevgili arkadaşlar googledaki sorun nedeniyle hepimiz blogların tekrar kapanmasından korkuyoruz.Onun için blogu yedeklemek gerekiyor.
Bloglar arasında gezerken bu konuyla ilgili bir yazı okudum sizede okumanızı tavsiye ederim.
Konunun detayları burada

8 Haziran 2010 Salı

PATCHWORK PİKE











Kızımın patchworkten yapılma pikesini ben yaptım demek isterdim ama malesef yapan ben değilim.
Yıllar önce patchwork kursuna giderken tanıştığım çok değerli ablam,arkadaşım MİNE kızım için hediye yaptı bu pikeyi.
Bazı arkadaşlıklar nerde tanışırsan tanış uzun ömürlü oluyor.Yaklaşık 9 yıl önce gitmiştim kursa ve hala bazı arkadaşlarla görüşürüz.Yıllar içinde samimi olduk onlar bana ahşap boyama kursuna geldiler,ben onlara dikiş işlerimi yaptırdım.
Hemen her şeyi bilmeme rağmen en çok boyama beni cezbediyor.Ve severek zevkle yapıyorum.
Nette gördüğüm çok güzel boyamalar var,dekopajlar,kabartmalar ama ben burda bazı malzemeleri bulamıyorum onun içinde pek birşey ortaya çıkmıyor.
Seneler önce ahşap boyama gündemdeyken İstanbuldan toptancılar gelir mal satarlardı o zaman birkaç sanatevi vardı.Ama şimdi benim bildiğim iki tane var.Halkeğitim ve seyhan belediyesinin açtığı kursları saymıyorum.Çünkü onlardan çok fazla bişi çıkmıyor.Artık kitapçılar bile malzeme getirmiyor.
Ondan dolayı bende tekrarlarla geçiriyorum işlerimi.Geçen yıllarda İstanbula İzmire gittikçe malzeme alırdım farklı teknikler öğrenirdim.Ama şimdi hevesimde kalmadı sanırım.Kimse ne yaptığını anlamıyor kıymet vermiyor.Emeği görmüyor.Ucuza kapatmaya çalışıyorlar.Benimde yüzüm yumuşak ses çıkaramıyorum.Onun için eşim işyeri açmama karşı.Kimseden para isteyemiyorum hemen canın sağolsun ne parası diyorum.Eşimde sen bizi batırırsın ticareti bilmiyorsun diyor.Haklıda ama napim böyleyim işte.
Gerçi belki profesyonelce yapsam bu işi öyle olmam ama bende kendime güvenemiyorum.
Malzeme bollugunda yaptığım objelerin resimleri hep foto olarak tabii o zaman digital makineler olmayınca...Şimdi o fotoları scan yaptıracağım onlardanda eklemek istediğim şeyler var.
Patchworkten bahsederken konu nereye geldi.

4 Haziran 2010 Cuma

SAKSILAR BOYANDI





Yaz geldi balkonlar renklendi.Hemen her balkonda rengarenk çiçekler görülüyor.
Çiçeklerin canlılığı gibi saksılarda şenlendi eskilerin tek tip saksılarının yerini rengarenk çeşit çeşit saksılar aldı.
Bu saksılarıda arkadaşımın balkonu için yaptım.
Geride daha 10 adet var yapılacak.Aslında fabrikasyon çalışmalarını sevmiyorum farklı şeyler yapmak istiyorum ama napalım görsel olarak bu beğenilince devamıda geliyor.Gerçi diğerlerinin çiçekleri farklı olacak:)))
Daha öncede saksı eklemiştim bloguma ve duvar boyama ama onlara nasıl link verileceğini bilmediğimden tekrar resimlerini ekliyorum





YENİ HAVLULARIM










Aslında havluya hiç ihtiyacım olmadığı halde sürekli yeni havlular alıyorum,kendim yapıyorum.
Havlu takıntım var.Gerçi kendi süslediğim havlular bana pek kalmıyor.Sağolsun arkadaşlarım hemen alıyorlar.
Bunlarında elimde kalmayacağına eminim.
Be sefer havluları hazır süslerle yaptım genelde kurdela nakışı işlerdim ama bu süsler kurdelalar hoşuma gitti.
Sade ve şık oldular.
Sizce nasıl olmuşlar beğendinizmi??????





LinkWithin

Related Posts with Thumbnails