DERSLERİMİZ BAŞLAMIŞTIR.
DETAYLI BİLGİ İÇİN :
mahfesığmaz mh. 79097 sk. Bilge sitesi C blok zemin kat
polisevi kavşagı cıvarı
tlf:0-322-233 01 09

26 Mart 2010 Cuma

EYVAH MİSAFİR GELİYOR!


Resim olarak mutfakböcügünün logosunu kullandım umarım bana kızmaz.

www.mutfakbocugu.com

Kimi misafir haberli gelir.Onları ağırlaması kolaydır.Asıl zor olan habersiz yada zamansız gelen misafiri ağırlamaktır.Evde oturan bayanlar bile böyle bir baskın anında ne yapacağını düşünürler ki çalışan bayanlar ne yapsın?

En basit yolu ya iyi bir restauranta götürmek yada sipariş etmektir.

Ama eskiler ne demiş:Güneşe kar,hazıra dağ dayanmaz.

Bizde tedbirimizi önceden alıp ani baskınlara karşı hazırlıklı olmalıyız.Ve bunu en ucuz şekilde yapmalıyız.

BİRİNCİ ŞART:

Evde malzeme açısından hazırlıklı olmak.

Benim mutfakta vazgeçilmezlerim vardır.Bittiği an yerine yenisi konulmalıdır.Hatta mümkünse yedekli olmalıdır

Bunlar:

Pasta,kek,börek için un

Milföy hamuru,yufka(ben yufkaları 2'li paketlerle derin dondurucuda saklıyorum.)

Yağlar(margarin,sıvı,zeytinyağ)

Toz şeker(artık herkes küp şeker kullanıyor ya)

Vanilya,kabartma tozu,karbonat,kakao

Baharatlar(evden eksik olmamalı)

Yumurta ve süt (mutlaka evde bulunmalı)

Peynir (lor,beyaz peynir,kaşar)

Yoğurt

kuru ve yaş maya

Bakliyatlar(özellikle bulgur)

soğan,patates(mutfakların vazgeçilmezleridir.)

Yeşillikler(mevsimine göre taze soğan,marul,maydanoz,nane gibi salata malzemeleri)

Limon

Mevsim sebzeleri

Et ,tavuk(Günümüzde et pek dolaplara girmiyor ama)

Mevsiminde derin dondurucuya atılmış sebzeler de çok önemli.Ben biberleri közlüyorum veya kızartıyorum.5 dakikada eriyor derin dondurucudan çıkınca
Patlıcanlarıda közleyip temizliyorum tek kullanımlık paketler halinde hazırlıyorum.

Sizin eklemek istediğiniz malzeler varsa yorumlarınızda bildirin bizlerde faydalanalım.

İKİNCİ ŞART

Eti , tavuğu hazır tutmak.Nasıl mı?

Özellikle çalışan kadınlar için çok önemli bir husustur.Önceden hazırlanıp buzdolabına bırakılan et zamandan tasarruf ve çabukluktur.

Kemikli etin suyunu çıkarmak için ben nohutla beraber haşlıyorum ve çorbalar ve yemekler için daha pratik oluyor.Nohutu ayrı,etsuyunu ayrı çözdürmem gerekmiyor.

Kuşbaşının bir kısmını soğan ve maydanozla birlikte soteliyorum,bir kısmını çiğ olarak paketliyorum.

Kıymayı da aynı şekilde birer yemeklik ayırıyorum,Bir kısmını soğanla kavuruyorum,bir kısmını da çiğ olarak paketliyorum.

Tavuğuda aynı şekillerde hazırlıyorum.Büyük kolaylık oluyor.

ÜCÜNCÜ ŞART

Tabiki biraz da yemek bilgisi şart.

Gerçi şimdi internetten her bilgiye kolayca ulaşabiliyoruz.Annelerimize bir yemek nasıl yapılırdı diye telefon açma devri kapandı artık.Nette her yemeğin her ülkenin yemeklerini öğrenip yapabiliyoruz.

Mutfağın diğer bir vazgeçilmezi bana göre bir not defteridir.Eksikleri yazmak yada tv den duyduğumuz veya gazeteden okuduğumuz bir püf noktasını kaydetmek için.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails