DERSLERİMİZ BAŞLAMIŞTIR.
DETAYLI BİLGİ İÇİN :
mahfesığmaz mh. 79097 sk. Bilge sitesi C blok zemin kat
polisevi kavşagı cıvarı
tlf:0-322-233 01 09

4 Aralık 2010 Cumartesi

KEDİSİ OLAN ARKADAŞLAR YARDIM LÜTFEN


Bizdeki kediyi bilmeyen kalmadı sanırım.
Geldiğinde 2 aylık kadardı.Ve ben bu süre içinde bir türlü eğitmeyi başaramadım.Böyle giderse ona başka bir yuva aramak zorunda kalacağım.
Ne yaptıysam olmadı.
Koltuklarda tırmalamadığı,kumaşını yırtmadığı yer kalmadı.Kendim ördüğüm halıyı parçaladı.Perdeler içler acısı bir hale geldi.
Mutfak tezgahına ve masanın üzerine çıkıyor ve bunu önleyemiyorum.Hiç bir şeyi ortada bırakamıyorum.Geçen gün kızım puding yapmak istedi yaptık.Tezgahta soğumaya bıraktık.İşe dalmışım bir girdim ki mutfağa pudingleri yiyor.Hepsine el atmış olduğu gibi çöpe gitti pudingler ve kızım üzüldü.Akşama öğretmeni gelecekti onun için kendisi yapmak istemişti.
Tabii kırılmadık bir şeyde kalmadı.Salonda duran koca apliği kırdı.Sehpaların üzerindeki aksesuarları,tezgahın üzerindeki sürahi,bardak ve aklıma gelmeyen  başka şeyler.
Çiçeklerin topraklarını eşeleyip çişini yapması.Topraklarını dağıtması.İki çiçeğim kurudu bu yüzden.
Bugun sabah sabah sabrımı taşıransa kızımın odasındaki cam fanusu kırması oldu.Cam fanusun içinde renkli su içinde şişen boncuklardan vardı.Kahvaltı hazırlıyorum,bir gürültü bu ne demeye kalmadı kedi fırladığı gibi balkona kaçtı.
Etejerin üzerindeki cam fanusu devir parkenin üzerine cam parça parça içindekiler etrafa saçılmış halı ıslanmış.Fanusun sert gelen kısmı nasıl olduysa parkeyi çatlatmış.Çıldırdım.
Verdiği zararları minimuma indirmek için evde tüm odalar kapalı oturuyoruz artık.Oturma odasında hemen herşeyi kaldırdık.
Bu arada kendini hiç sevdirmiyor.Anında tırmalama ve ısırmalarla karşılık veriyor.Elimiz kolumuz tırmık iziyle dolu.Durduk yerde gelip ayaklarımızı ısırıyor.
Ama gece oluncada gelip ayaklarımızın dibinde yatıyor.Gece uyandırıyor, bizi ısırmaya başlıyor.
Sabah oldumu gelip elimi ısırıyor beni uyandırıyor.Yemek ve suyunu istiyor.
Her sabah kasesini yıkayıp mamasını ve suyunu tazeliyorum.Gün içinde suyunu yeniliyorum.
Kumunu eşim sürekli temizliyor.
Ama olmadı olmuyor.
BU KEDİYİ NASIL EĞİTMEM LAZIM?
YOKSA EVDE BAKAMAYACAĞIM ARTIK.
YARDIM LÜTFEN 

16 yorum:

ruşyena dedi ki...

çok geçmiş olsun neslihancım.... çocukken çok kedimiz oldu... biri de böyleydi... annem onu övgülerle dolu bi sürü özgeçmiş ile birilerine vererek kurtuldu...:)) ama yukarıda anlattıklarından sonra bu kediyi almaya korkar insan... :)
bu arada, küçükken gelmiş olmasına ve hala gereken eğitimi almamış olmasına rağmen bundan sonra eğitilmesi çok zor diye düşünüyorum... biz başaramamıştık... umarım başarabilen arkadaşlar vardır ve yardımcı olabilirler...
yeniden geçmiş olsun...

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Bizim de kedimiz var ama hiç böyle şeyler yaşamadık. Sadece eve geldiği ilk günler kuralları belirledik. Mesela mutfağa girmesini yasakladık. Girmeye çalıştığı her fırsatta ayağımı yere vurarak hayır dedim. Şimdi oyuncağı kaçsa bile girmiyor, bekliyor. Sadece yaş mamasını buzdolabından çıkarıp hazırlarken biraz heyecanlanıp, eşiği geçiyor:) Konsolun üzerinde geziniyor. Ama onu izliyorum, eşyaların arasında öyle bir kıvrılıyor ki, hiç birini devirmeden aşağıya iniyor. El, kol ısırma ve tırmalamayı, küçükken yapıyordu. Ama oyun için, yani elimizi yakalıyor ısırmaya çalışıyordu. Hareketsiz durunca da bırakıyordu. Bu durumdan da en çok kızım nasibini alıyordu. Öyle hareketler yaptığında yine kızdık. Sert bir ses tonuyla, parmağımızı kaldırıp "hıııı" diye kızdığımızda anlıyordu. Elimizle değil de, daha çok ipli, ponponlu, püsküllü çubuklarla oynamayı daha çok seviyor. Kağıttan top yapıyoruz ona. Tüylü fareleri va onları da çok seviyor. Bizim Pati de bir kaç kez banyo paspasına çiş yaptı. En sonuncusunda, yeni yıkadığım paspasa yine yapınca, onu banyoya soktum ve çiş yaptığı yeri gösterip, ona bağırdım. Bir şaplak da poposuna attım :) Sonra fırladı gitti ve daha sonra yapmadı. Herşeyine katlanılabilir ama tuvalet eğitimi olması şart. Bir de yapmasını istemediğiniz şeyleri yaparken, patilerine su püstürtme şişesiyle su püskürtmek işe yarıyormuş. Çıkmasını istemediğin yerlerde görünce deneyebilirsin bu yöntemi. Bizimki de kendisini pek sevdirmez. Kucakta hiç durmaz. Ayakları yere basarken sevebiliyoruz sadece:) Tırmalama için de tırmalama aparatları var. Hatta biz evde yapmıştık. Ondan yapabilirsiniz. Burada, http://chicolatta.blogspot.com/2010/06/kedi-oyuncag.html

Hepsinin bir huyu var işte. İnşallah düzelir. Kolaylıklar dilerim. Post gibi bir yorum oldu:)

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Bir de yapmasını istemediğiniz şeyleri yaparken, patilerine su püstürtme şişesiyle su püskürtmek işe yarıyormuş. Çıkmasını istemediğin yerlerde görünce deneyebilirsin bu yöntemi. Bizimki de kendisini pek sevdirmez. Kucakta hiç durmaz. Ayakları yere basarken sevebiliyoruz sadece:) Tırmalama için de tırmalama aparatları var. Hatta biz evde yapmıştık. Ondan yapabilirsiniz. Burada, http://chicolatta.blogspot.com/2010/06/kedi-oyuncag.html
Hepsinin bir huyu var işte. İnşallah düzelir. Kolaylıklar dilerim. Post gibi bir yorum oldu:) Yorum kutusu bile kabul etmedi, o yüzden ikiye bölüp gönderiyorum:)
Sevgiler.

Yazmak Keyiftir dedi ki...

Sevgili Nestuğ Hanımefendi !
Ben hem azılı bir kedisever hem de köpekseverim. Ve yıllarca da bu maymunlardan besledim. Pardon bu kediydi değil mi?
Tamam size formülü veriyorum;
şimdi 2 yumurta sarısını bir kapta çırpıp :)) Sadece biraz tebessüm edin diye yaptım.
Kedileri eğitmek zor. Eğer arkadaş biraz ufaksa yani 4-8 ay arasında ise şansınız var.
Şu deterjan fıs fıs ları var ya ? Onlardan bir tanesini temizleyip içine su doldurun. Sevmediğiniz yada evdeki kurallardan başka hareketlerden birini yaptığında anında ön patilerine ve yüzüne sıkıyorsunuz. Bundan hiç hoşlanmıyorlar. Yani etki ve anında tepki. Devam ederse balkona kaçtığına göre, balkona bir sepet ve kumu mama kabıyla birlikte.
Daha da olmazsa mama kabıyla birlikte apartman girişine ne yazık ki..
Fakat su yöntemi çok başarılı oluyor bilesiniz.

Sevgiyle ...

KİANA dedi ki...

:))))) Sevgili Nestuğ. Nekadar canından bunalmışsın.. Benimde kedim var.. Aynılarını bende yaşadım..O daha çocuk.. bebekken yeni yürümeye başladığında çocuklarımız ne kadar yaramaz oluyorlarsa oda aynı işte.. Gerçi bende kırılan birşey olmadı..Ama koltukların tırtıklanması, heryere çıkması çok doğal. Mümkün olduğu kadar onu uzaklaştırmaya çalışacaksın.. Mutfakta heryere çıkar, çeşmeden su içmek ister.. Olmadık yere ısırır , yani bunları yapar.. Bizimde evde çoluk çocuk ellerimiz tırmık içindeydi.. Birgün korkudan koca sehpanın üstüne kapaklandım, üstüme atlayacak gibi yaptı.Ben korktum:))) Gece yarısı kızım geldi gürültüye:))Bende bunalmıştım ve 10 gün göndermiştim.. 10 gün boyunca ağladım.. Unutamıyorsun ve bırakamıyorsun.. Sevgileri gelip yüreğinin bir köşesine oturuyor..Dayanamayıp gidip almıştım.. Ve hala benimle. 4 yaşında.. Bambaşka seviyorum.. Çok şeyler yazmak isterdim ama inan zamanım yok. yine görüşürüz.. bu arada Hürrem takı blogspot arkadaşımız bu konuda çok bilgili.. Onada fikir danışabilirsin.. Sevgiler canım..

Nedret dedi ki...

Ay kusura bakmayın ama elimde olmadan çok güldüm. Kedilerin en haşarısı size düşmüş. Ben mutfağa girdiğinde elimi ıstatıp yüzüne su sıçratıyorum. Hemen gidiyor.Biz de girmesini istemediğimiz odaları kapatıyoruz. Tırnaklarını kesin. Hasar biraz azalır. Tırmalama hasırı alın. Biryeri tırmalamaya başladığında nazikçe alıp hasırın önüne koyun. Ayy,amaan diye gürültüyle üstüne koşmayın. Limon kolonyası kokusunu sevmezler istemediğiniz yerlere yaklaşırlarsa kolonyalı elinizi koklatın, yada oralara kolonyalı mendil bırakın. Uyku mahmuru olduğu zamanlarda nazikçe okşayarak sevilmeye alıştırın.Yem kabını gece doldurun ki bitiremesin, o zaman sizi ısırarak uyandırmaz:))
Benim kedilerim uslu olduğu halde heryerimiz tırmık izi dolu:))
Ayrıca büyüdükçe çocuk yaramazlıkları geçiyor. Bir de bir sopaya ip bağlayıp oynatın, zıplatın, yorun onu. Böylece uykuya gider ve bir müddet rahat edersiniz. Benden bu kadar. Sevgiler.

nestug dedi ki...

Sevgili arkadaşlarım yol gösteren o değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.Sevgili Nedret ablanın yazmış olduğu limon kolonyası dışında yazmış olduğunuz yöntemleri denedim.Ama işe yaramadı.Daha öncede kedi besledim senelerce beraberdik ve bir gün vadesi yetti öldü.Onda hiç böyle şeyler yaşamadığım için bu bana fazla geldi.Zaten bir tek benden korkuyor.Sert bir şekilde hayır veya yapma dedğim şeyleri yapmıyor.
Birazda kolonya tekniğini deneyelim bakalım sonuç ne olacak.
Sevgili marifetli peri sizin yapmış olduğunuz tırmalama çubuğunu görmüş ve yorum da yazmıştım hatta.O zaman bizde kedi yoktu sanırım hatırlayamadım şimdi.

sevgiler

Yazmak Keyiftir dedi ki...

Sevgili Nestuğ Hanımefendi !
Şimdi siz yorumları yayınlayınca aklıma geldi. Bu adamlar amonyak kokusuna tilt olup inadına hacetlerini yapıyorlar. Aldığınız deterjanların, temizlik maddelerinin üstünü okuyun amonyak içermesin. Bir arkadaşımın kedisinde 3 yıl bu işle uğraştık. Sonra bir kimyager arkadaşın aklına geldi de çözüldü.
Su sıkma meselesi işe yaramıyorsa, size tavsiyem eski bir havluyu ıslatın ve boydan boya havluyu iki eliniz arasına alarak Gina yı arasından geçirin. Böylelikle sürekli kendini yalayıp düzeltiyor ve bu işlem onu acayip yoruyor. Genellikle bu yöntem sokaktan eve gelen kedilere uygulandığı gibi bu durumlarda da işe yarıyor.
Sevgiyle...

Yazmak Keyiftir dedi ki...

Bir de unuttum. Tuvalet terbiyesi için;
Liter yani kedi kumunun markasını değiştirin
Bir müddet kumunu temizlemeyin ve tuvaletini bir yere yaptıysa burnunu dayayıp sonrada ensesinden tutup ama özellikle ense, enseden tutup kumunun içine koyunuz ve orda kalmasını sağlayın bir müddet.
Olmuyorsa 15 gün bana gönderin ben size mum gibi yapıp geri göndereyim. Kesinlikle dayak yok bizde.
Sevgiyle...

nestug dedi ki...

Ali ikizkaya beyefendi,değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.Şimdilik tuvalet sorunumuz yok.İlk gün o işi çözdük.Ama ben çiçeklerin toprağını çok dağıttığı için ve çiçeklerimiz kuruduğu için kendimce öyle bir yorumda bulunmuştum.Ama yinede dediğiniz gibi detaerjanları bir kontrol etmek lazım.Benim gibi temizlik delisi biri kediyi azdırmış olabilir.
saygılar

Online Decoration dedi ki...

Neslihan Hanım, kedi küçücük ama size vermediği zarar kalmamış, biz de tam bir iran kedisi alsak mı diye düşünüyorduk, bu tiplerde de sağlık sorunu çok oluyormuş, hayvan beslemek zor hakikaten dışarıdan çok tatlı görünüyorlar, size kolaylıklar dileriz...

Adsız dedi ki...

bence baştan yanlış yapmışuınız benim kedim geldiğinde 2 aylıktı 2 kere ewe yaptı ama biz onun koklamaya başladığı ve bağırdığı an hemen kumuna götürdük sonra alıştı zaten kendisi, birde kedilere kesinlikle ewden yemek vermeyin en iyisi kuru mama biz öle yaptık şimdi mutfağa gelio biz yemek yerken sandalyede oturup bizi bekliyorrr , birde ben tırnak makası ile kesiyorum tırnaklarını bence senden ucundan sivri kısmını en az haftada bir kere kesmelisin bizimki elektirikte iken şarjları tel kablolarını kemiriridi bizde sürekli üzerini örterdik kızardık ve bıraktı bence çiş yaptığı yere burnunu sürün koklatın orayaı bida yapmaz bide ice yıkayın o yerleri kokusunu alırsa yine yapar şimdi bizimkinin kumu balkonda duruyo çişi gelince bağrıyo açıyoruz yapıyo :) başarılar dilerim size TEK RİCAM KİMSEYE VERMEYİN LÜTFENNNN KIYAMIYORUM BEN ONLARA BAŞINA NELER GELEBİLİR herkes sizin gibi bakamaya bilir lütfenn

Adsız dedi ki...

çiçekleri kaldırın ewden :)

fuschia dedi ki...

Sevgili Nestuğ,
Evde kedi beslemek hem çok kolay hemde bir o kadar zor.Söz dinlemiyorlar maalesef.Benim kızımın da yaramazlıkları oluyor ama bu derece değil tabiki.Çiçek konusunda bende dertliydim tüm saksıları onun erişemeyeceği yerlere koydum bu yüzden.tırmalama konusunda ise tırmalama tahtaları güzel bir çözüm olabilir,ama herşeyden önce eğer doğasında evcilleşmeme de olabilir.Daha önce sokakta yavru olarak bulup beslediğim kedim de aynen sizin anlattığınız gbiydi.Maalesef dışarı bırakmak zorunda kaldım dışarıda besledim.
Size kolay gelsin.Umarım uslanır miniğiniz.
Sevgiler

nestug dedi ki...

sevgili kuzum esra fb,Bizim tuvalet sorunumuz yok.Tuvaletini zaten kumuna yapıyor.Kumuda balkonda duruyor.Kapı sürekli açık ihtiyacı olduğunda gidiyor.Kapı kapalı bile olsa kapı önünde miyavlıyor kapıyı açmamızı bekliyor.
Bizde tırnaklarını tırnak makasıyla haftada kesiyoruz.Genel temizliğini haftada bir yapıyoruz.
Zaten şimdi bunlardan daha büyük sorunumuz var.
Onuda anlatacağım.Biraz kendime gelmem lazım.

Adsız dedi ki...

Benimde 3aylik bir kedim var ama kedinizi oyle bir anlattinizki gozum korktu vallahi benim kizimin da sizinkini cagristiran davranislari var gelecekte aynimi olur die dusunmuyo deilim hani gercekten cok gecmis olsun size

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails