DERSLERİMİZ BAŞLAMIŞTIR.
DETAYLI BİLGİ İÇİN :
mahfesığmaz mh. 79097 sk. Bilge sitesi C blok zemin kat
polisevi kavşagı cıvarı
tlf:0-322-233 01 09

26 Ekim 2010 Salı

ÇEŞMİ BÜLBÜL VE ŞAMDANLAR





Bu seramik takımın farklı olmasını istediğim için lacivert ve gümüş varak çalışması yapmıştım.Genelde ev aksesuarları altın renginde veya parlak renkli ve taşlı oldu son yıllarda.Ben cafcaflı renkleri çok sevmediğim için bu şekilde çalışmıştım.
Bu takım aynı zamanda bu bloğu ilk açtığımda yayınladığım ilk posttu.Onun için arada gözden kaçtığını düşündüğüm için tekrar yayınlamak istedim.
Arada eski postları özellikle arada gözden kaçtığına inandığım bazı çalışmaları yeniden yayınlamak istiyorum.

Seramiğin tozunu aldıktan sonra (ben seramik objeleri suyun altında yıkıyorum.Böylelikle seramik suya doyuyor ve çok fazla boya emmiyor ve boyama daha düzgün oluyor,fırça izi kalmıyor.) gümüş varak çalışacağım yerleri gri renge diğer yerleride lacivert renge boyadım.Laciverti düzgün satıh elde etmek için birkaç kat boyadım ve her boya arası iyice kuruyunca hafif bir zımpara yaptım ki boya daha düzgün olsun.
Gri boyalı yerlere yaprak(tül) varak tutkalı sürdüm ve şeffaflaşmasını bekledim.Varakları düzgün bir şekilde yerleştirip yumuşak kıllı bir fırçayla (temiz allık fırçasıda kullanabilirsiniz)ortadan kenarlara doğru süpürdüm.
Varağın yüzeye yapışmasını ve kurumasını bekleyip iyice kuruduktan sonra yumuşak temiz bir bezle varağın fazlalıklarını aldım.Burda ki püf noktası yüzeyin iyice kuruması yoksa varakta çıkabilir.
Daha sonra siyah eskitme boyasını varak olan her yere sürdüm ve yine yumuşak temiz bir bezle fazlalıklarını aldım.Eskitme boyasıda kuruduktan sonra onestroke çalışmasını yaptım ve vernikledim.

NOT:Arkadaşlar boyamayla ilgili sormak istediğiniz şeyler olursa seve seve cevaplarım.Çok fazla teknik anlatmadığımın farkındayım.Çünkü herkes boyama yapıyor en azından biliyorlar diye çok fazla anlatımda bulunmuyorum.
Bundan sonra yaptığım teknikler elimden geldiğince anlatacağım.Ama sizlerde sorularınızla beni yönlendirebilirsiniz.

12 yorum:

huuuubakbi dedi ki...

harika olmu arkadasim bayildim

Hülya dedi ki...

Cok guzel olmus arkadasım, ayrıca renklere bayıldım!

hobivakti dedi ki...

Harika olmuşlar. :)

Onestroke çiçekte süper. :)

Unknown dedi ki...

çok güzel görünüyorlar.Ellerinize sağlık birde ricam bir gün yaptığınız bir boyama işlemini fotoğraflandırırsanız sevinirim.mümkünse tabi
sevgiler

nestug dedi ki...

Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar.
Sevgili Sezobigo tabiki fotograflarım ama onun için öncelikle makinaya el koymam lazım.Eşim sürekli yaptığı işi resimledği için hep onda kalıyor.Ben ancak yaptıklarımı biriktirip sabah erkenden o gitmeden resimleyip geri veriyorum yada bir günlüğüne el koyuyorum.
En kısa zamanda umarım istedigini yerine getirebilirim
sevgiler

Sibelin Hobi Dünyası ... dedi ki...

Elleirne emekleirne sağlık harika olmuşlar, sevgiler canım...

ruşyena dedi ki...

slm canım...
sana ödülüm var, blogumda. :)

Unknown dedi ki...

Bu çalışmanız çok güzelmiş.Gümüş kısımları da siz yapmışsınız ona çok şaşırdım.Gerçek gümüş zannettim.Bu seramik vazoları nerden alıyorsunuz?Boyama tekniğini açıklamalı anlatabilirseniz(ilk ham halinden başlayarak)zevkle seyredeceğim.Belli olmaz deneyebilirim de.Hoşcakalın.

minikmini dedi ki...

renkler çok uyumlu,çok beğendim...

Naz dedi ki...

Harika çalışmalarınız var...
Bende bu aralar ahşap boyamaya merak saldım.fakat çok fazla bilgim yok boyamak için ahşap boyasımı diycez alırken peçete tekniğini gördüm netten tutkalla yapıştırılıyor transfer tekniğini anlamadım bi arkasına su sürüp çekiyosun desen çıkıyor o tamamda bide netten dekopaj resimleri var onuda mı suyla çıkarıyoruz yoksa yapıştırıyomuyuz onu anlamadım netteki dekopaj denilen resimleri nasıl uyguluyoruz hatta sizin sitenizdede var yardımcı olursanız çok sevinirim çıktısını alınca nasıl uyguluycaz.

nestug dedi ki...

ya şu blogerda bir tuhaf oldu
uzun uzuuuun anlattığım yorumu yayınlayamadım ve silindi.
Şimdi tekrar yazacağımmmm

nestug dedi ki...

Sevgili naz hnm,
Uzun uzun anlatmıştım ama malesef yayınlanamadan silindi anlattıklarım
Sizin için en kısa zamanda tekrar ayrıntılı bir şekilde resimlerle blogta yayınlayacağım.
Umarım takipte kalırsınız.Teşekkür ederim.

https://www.facebook.com/pages/Nestug/495561083817022

daha fazla bilgi için facebook adresim..


İyi günler

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails