Hafif olduğu için çok tercih ettiğim bir tatlı çeşidi.
Bu tatlının değişik tarifleri vardır.Herkes kendine göre yapıyordur eminim ama birde benim tarifi deneyin bakalım beğenecekmisiniz.
MALZEMELER:
1 litre süt
10 yemek kaşıgı irmik
arzuya göre ceviz,fındık,fıstık
KAKAO İÇİN
1.5 su bardağı su
5 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı kakao
Sütün içerisine irmik konur ve kısık ateşte karıştırarak pişirilir.İrmiğin topaklanmaması sağlanır.Süt kaynadıktan sonra ocak kapatılır.
Kakao malzemelerinin tümü pişirme kabına alınır ve iyice karıştırılır.Ocağa alınır ve kaynayana kadar karıştırılır.Kaynadıktan sonra 2-3 dakika kadar daha karıştırılır ve ocak kapatılır.
Mikserle veya çırpma teli ile bir süre daha karıştırıyoruz.Ve sosumuz hazır.
Servis tabağına aldığımız irmiğin üzerine kırık ceviz parçaları serpiyoruz.Ve ılık olan kakao sosunu irmiğin üzerine döküyoruz.
Buzdolabında soguttuktan sonra üzerine hindistan cevizi ve tarçın serpip cevizle süslüyoruz.
Yanında dondurmayla servis ediyoruz.
NOT:Kakao sosunu 1 hafta dolapta saklayabilir ve pastalarımızda kullanabiliriz.
Çikolata sosunu kekleri süslemek için sıcakken, kremşantili pastaları süslemek içinse soğukken süslersek daha başarılı sonuç elde ederiz.
4 yorum:
oruç tutmuyorum ya, bol bol aktım resme :)) ellerine sağlık nestugcum, nefis görünüyor.
Ellerinize sağlık. Çok lezzetli görünüyor.
Saygılar.
Bi' parmak alabilir miyim :P Kakaolusunu hiç denememiştim, yapsam ağzıma yüzüme bulaştırır mıyım dersin?
Kızçene Sezin ablasından :P sevgiler. İkinizi de öpüyorum :*
teşekkür ederim arkadaşlar
Gülencim sen bunuda becerirsin.Denemeni tavsiye ederim.
sevgiler
Yorum Gönder