DERSLERİMİZ BAŞLAMIŞTIR.
DETAYLI BİLGİ İÇİN :
mahfesığmaz mh. 79097 sk. Bilge sitesi C blok zemin kat
polisevi kavşagı cıvarı
tlf:0-322-233 01 09

20 Ağustos 2010 Cuma

KAĞITTA PATLICAN KEBABI




Hobi blogundan çok yemekbloğuna dönüm ama napalım Ramazan olunca insan yemekten başka bişi düşünemiyor.Yemek blogu olan arkadaşlarda kusuruma bakmasın onlar kadar olmasada bir şeyler yapmaya çalışıyorum kendimce.
Kağıtta patlıcan kebabı çok sevdiğimiz bir yemektir.

                                                                       MALZEMELER                                                                                                                                                               
 5-6 adet uzun patlıcan(kemer patlıcanı)
250-300 gr kıyma
1 baş sogan
maydanoz
2 adet domates
5-6 adet sivri biber
tuz-baharatlar

YAPILIŞI
Patlıcanlar alacalı soyulur ve aralıklı olarak koparmadan kesikler atılır.
Köfteleri yapmak için ;Rendelenmiş soğan,maydanoz, tuz ve baharatlar kıyma ile iyice yoğrulur.
Patlıcanların arasına hazırlanan köfteler dizilir.Patlıcan bu esnada tam kesilmediği için yay gibi kıvrılır.
Tepsiye yağlı kağıt serilir ve üzerine patlıcanlar yerleştirilir.Üzerine biber dilimleri ve dilimlenmiş domatesler konur.
Üzerine salçalı sos hazırlanır ve gezdirilir.
Yağlı kağıt kapatılır  etrafı iyice kıvrılırki suyu dışarı akmasın.
200 derece fırında pişirilir.Pişme süresini ve derecesini kendi fırınınıza göre ayarlamanız daha iyi sonuç verir.

Bu arada pişmiş halini inşallah çekebilirim malum iftara yapılınca resim çekilmeden yeniyor.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

çok güsele benziyor ellerinize sağlık. Afiyt olsun En yakın zamanda deneyeceğim.:)

Fuat Gencal dedi ki...

Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.

Saygılar.

TARİF BAHÇESİ dedi ki...

Ellerine saglik arkadasim. Patlicanli tariflerin hepsine bayilirim.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails