DERSLERİMİZ BAŞLAMIŞTIR.
DETAYLI BİLGİ İÇİN :
mahfesığmaz mh. 79097 sk. Bilge sitesi C blok zemin kat
polisevi kavşagı cıvarı
tlf:0-322-233 01 09

12 Ağustos 2010 Perşembe

KIZILCIK REÇELİ VE ŞEFTALİ REÇELİ


KIZILCIK REÇELİ



ŞEFTALİ REÇELİ



Reçel zamanı geldi.Bu kadar taze meyvelerle neler yapılmazki?
Geçen gün pazara gittiğimde Kızılcığın çıkmış olduğunu gördüm.Yemesini çok severim.Eve gelince hemen yıkadım ve atıştırdım.Mayhoş tadını seviyorum tatlıyla aram iyi değildir.
Şeftali çıktığından beri ilk defa yarma şeftali gördüm tam reçellik ondanda aldım.Şeftalileri yıkayıp, tencereye iri iri dilimledim ve üzerine şekerini döktüm.Ertesi güne hazır olsun diye...

Herkes nasıl yapıldığını biliyordur ama birde ben vereyim tarifleri.

KIZILCIK REÇELİ

1 kg kızılcık
1 kg şeker veya
daha mayhoş bir tat istiyorsanız 800 gr şekerde kullanabilirsiniz.Damak tadınıza göre
bir kaç damla limon

Kızılcıkları iyice yıkayıp (kızılcıkların çekirdeklerini çıkarmadan yapıyorsunuz)  tencereye alıp üzerine şekeri döküyorsunuz.Ocağınızın en küçük gözünde kısık ateşte hiç su ilave etmeden 20-30 dk pişiriyorsunuz.
İsterseniz birkaç damla limon damlatıp bir taşım daha kaynatıp ocağı kapatın.
Kendisi zaten mayhoş bir tatda oldugu için ben limon kullanmıyorum.

ŞEFTALİ REÇELİ

1 kg şeftali
1 kg şeker 
yarım limon suyu

Şeftalileri iyice yıkayıp soyuyoruz.İri parçalar halinde dilimliyoruz.İsterseniz küçük te dilimleyebilirsiniz.
Uygun büyüklükteki tencereye şeftalileri koyup üzerine şekeri döküp bir kaç saat bekletiyoruz.
Şeftaliler sulandıktan sonra bir tabağa şeftalileri çıkarıyoruz.Şekeri ocağa alıp kısık ateşte koyulaşana kadar pişiriyoruz.Sonra şeftalileri ilave ediyoruz şeftali ilave edince şerbet tekrar sulanır bir süre koyulaşmasını bekleyip yarım limon suyunu ekliyoruz ve bir taşım kaynatıp ocağı kapatıyoruz.
Bu şekilde yapınca şeftali dilimleri diri kalıyor çok fazla erimiyor.
Şeftali şeker sulandıktan sonrada şeftalileri ayrımadan pişirebilirsiniz.O zaman şeftaliler fazla pişip eriyor.
   



4 yorum:

fuat gencal dedi ki...

Her ikisinide çok severim. Birbirinden leziz görünüyorlar. Ellerinize sağlık.

Saygılar.

Banuca dedi ki...

Ellerine sağlık, afiyetle yiyin...Kavanozun da pek süslü :))

YeMeK vAkTi dedi ki...

nestuğcuğumu izlemeye aldım duyurasınız annesi:)

reçeller harika olmuş belliki sahur sofralarında çarçabuk tüketilecek

Fidan Başaran dedi ki...

yemek işinden anlıyoruz desene:))))
ben de yumuşak meyvelerde senin gibi önce şerbeti sonra meyveleri
ekleyerek yapıyorum
dediğin gibi taneler diri kalıyor
afiyetle yiyin:)))))

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails